Καλοκαίρι 2021 και οι καύσωνες καραδοκούν. Λίγες βασικές συμβουλές για να κάνουμε τη συμβίωση με το κατοικίδιο πιο δροσερή…

  1. Κατά τη διάρκεια της μέρας έχουμε το σπίτι όσο περισσότερο μακριά από τη συνεχόμενη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά με επαρκή φωτισμό και αερισμό. Κλείνουμε τα περισσότερα κουφώματα (ρολά/παντζούρια/κουρτίνες) ώστε το σπίτι να προσλάβει όσο το δυνατόν λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, σίγουρα αφήνουμε κάποιο παράθυρο ανοιχτό (ασφαλισμένο) ώστε ή γάτα ή ο σκύλος να έχει οπτική επαφή με το “έξω”, είμαστε πάντοτε βέβαιοι πως δεν υπάρχει περίπτωση το ζωάκι να αποδράσει.
  2. Έχουμε πάντοτε φρέσκο καθαρό πόσιμο νερό σε καθαρό μπολάκι (ιδανικά δύο μπολ σε όλο το σπίτι) σε θερμοκρασία δωματίου ή μισό-μισό όπως λέμε (μισό ψυγείου μισό βρύσης), ποτέ δε δίνουμε παγωμένο νερό στα κατοικίδια μας.
  3. Χρησιμοποιούμε λιγότερο ζεστά κρεβατάκια και κουβερτάκια από ότι τον χειμώνα και μπορούμε να δοκιμάσουμε τα στρωματάκια που κρατάνε πιο δροσερό το ζωάκι μας.
  4. Φροντίζουμε να περνάμε με μία βρεγμένη δροσερή πετσετούλα την προβιά του μία με δύο φορές τη μέρα, πιστέψτε το υπάρχουν γατοπροβιές που το απολαμβάνουν!
  5. Για το τέλος (του καλοκαιριού) αφήνουμε το πολύ συχνό ή πολύ έντονο παιχνίδι όπου το ζωάκι μας θα ζεσταθεί πάρα πολύ και θα λαχανιάσει…

Καλό γατοσκυλοκαλοκαίρι!

Απάντηση