Αν είστε από αυτούς που θέλουν να συνδυάζουν βόλτα με μπάνιο στη θάλασσα παρέα με τον σκύλο ας δούμε τι είναι καλό να έχουμε κατά νου.

  1. Πάντοτε το ζωάκι μας πρέπει να είναι με το κολάρο και τις ταυτότητες του
  2. Όταν πάμε στη θάλασσα οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε διασφαλίσει πως ο σκυλάκος μας θα έχει πρόσβαση σε σκιερό μέρος και σε καθαρό και δροσερό νερό σε περίπτωση που διψάσει ή τρέξει και παίξει. Μην ξεχνάμε σνακς ή φαγάκι σε περίπτωση που διαμείνουμε αρκετές ώρες.
  3. Κάποια παιχνίδια επιπρόσθετα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εντός και εκτός νερού θα ήταν καλό να έχουμε μαζί μας.
  4. Υπάρχουν σκύλοι που τους αρέσει να μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και να κολυμπούν αλλά και σκύλοι που δεν το αγαπούν αυτό ιδιαίτερα. Αν ο δικός σας είναι στη δεύτερη κατηγορία, τότε μην ξεχνάτε πως όταν εσείς είστε πολύ ώρα μέσα στο νερό ή απομακρύνεστε αρκετά αυτό, μπορεί να προκαλέσει άγχος και ανησυχία στο ζωάκι, με δυσάρεστες επιπτώσεις.
  5. Προσέχουμε για έντομα και τσούχτρες/αχινούς μέσα στο νερό γιατί υπάρχει πιθανότητα κάτι να συναντηθεί με το σκύλο μας με δυσάρεστα αποτελέσματα.
  6. Μην ξεχνάμε ποτέ πως στις παραλίες συνυπάρχουμε (και) με άλλα ζωάκια, με βρέφη και παιδιά με ενήλικες που πολλές φορές δεν αγαπάνε τα ζώα πρέπει να μπορούμε να το διαχειριστούμε και βεβαίως να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας να καθαρίζουμε ότι ο σκυλάκος μας αφήσει…

Απάντηση